Kål!

I år är det kålens år. Jag provar flera nya kålsorter på odlingen i år och är lika spänd på alla. Hur kommer de smaka, hur kommer de växa, kommer de bli uppätna av kålfjärilar, kommer spetskålen binda ihop sig, hur ska jag laga till de och kommer jag någonsin tröttna på kål? Kålsorter jag odlar i år är två sorters kålrabbi, en grön tidig sort, en violett sen sort, grönkål, svartkål (palmkål), blandad asiatisk kål (en favorit från förra året) och spetskål. Min kåltunnel, som för några veckor gav ifrån sig ett stort eko, har snabbt förvandlats till en frodig och fyllig kokong fylld med stora kålplantor. Såhär ser den ut.

Kålen har flyttat in i tunneln (12 maj)

Spetskål, svartkålen och kålrabbi flyttade in i tunneln 12 maj

Tunneln och de andra fina odlingsbäddarna på nya odlingslotten

Tunneln och de andra fina odlingsbäddarna på nya odlingslotten

Och såhär såg tunneln ut idag! Dags att höja fiberduken?!?!

Och såhär såg tunneln ut idag! Snart dags att höja fiberduken?!?!

Kolla denna kålrabbin!Redan så stor och sååå fin!

Kolla denna kålrabbin! Redan så stor och sååå fin!

Och spana in denna läckerbit som håller på att försluta sig, vackert!

Och spana in denna läckerbit som håller på att försluta sig, vacker spetskål!

Annonser

7 thoughts on “Kål!

  1. Åh tack snälla! Gillar verkligen kålrabbi, men är dålig på att veta hur jag ska laga till den:-( Så perfekt tips för mig, tack!

  2. Jag såg att du hade kålrabbi i en av tunnlarna, ett tips är att skala och skiva den tunt, gärna med potatisskalare och ringla över olivolja och citron och ha på lite hackad chili, salt och peppar. Det blir supergott!

  3. Sååå trevligt!!! Jag måste säga att din tunnel är mäktig, måste hem och fixa. Tack för inspiration!

  4. Gärna:-) jag är ju ingen expert jag heller, men detta året ser det betydligt ljusare än med kålen än förra åren.. Kul! Min fänkål ser också ut att ha klarat utflytten bra:-) hoppas det håller i sig!

  5. Nä det tror faktiskt inte jag heller;-) Och om man nu skulle göra det, finns det ju så många olika roliga sorter att variera sig med! Kål är bäst!

  6. Nästa år får du ha kålskola med mig. Provade broccoli förra året som åts upp efter ett par dagar (utan fiberduk) och i år grönkål som inte överlevde mer än 1 vecka och då i en tunnel. Fänkålen däremot verkar klara sig bättre. Jättefin kål Maja !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s